#uwadv@irc.freenode.net logs for 6 Apr 2004 (GMT)

Archive Today Yesterday Tomorrow
Underworld Adventures homepage


[00:30:03] <-- Leo1024k has left IRC (Read error: 54 (Connection reset by peer))
[07:33:56] <-- wjp has left IRC (kornbluth.freenode.net irc.freenode.net)
[07:36:55] --> wjp has joined #uwadv
[17:45:03] --> Dark-Star has joined #uwadv
[18:13:50] --> Leo1024k has joined #uwadv
[20:26:47] --> vividos has joined #uwadv
[20:26:48] --- ChanServ gives channel operator status to vividos
[20:26:53] <vividos> hi
[20:26:59] <Dragst> yo yo
[20:29:20] <Dragst> vividos
[20:29:22] <Dragst> check this shit out
[20:29:24] <Dragst> www.skype.com
[20:31:06] <vividos> wjp: time to debug a nasty bug?
[20:37:29] <wjp> a bit
[20:38:00] <vividos> btw, when I pass -g as option to gcc it should generate debugging symbols for gdb, right?
[20:38:28] <wjp> yes
[20:38:41] <wjp> you need to pass it both when compiling and when linking
[20:38:50] <vividos> hmm that could be the problem
[20:39:23] <vividos> I guess LDFLAGS is the proper place to add the option?
[20:39:46] <wjp> yes
[20:42:16] <vividos> hmm doesn't work still; maybe I have to recompile everything
[20:44:41] <vividos> do you have a debug version compiled and ready?
[20:45:23] <wjp> what's the bug you're chasing?
[20:45:24] <wjp> just compiling the latest changes
[20:46:17] <wjp> k, done
[20:47:30] <vividos> ok, just enter the game, e.g. with a newly created character. then press f11 to do a quicksave, then press ctrl+R to enter the savegame screen.
[20:47:46] <vividos> the screen should fade in, but immediately returning to the ingame screen. or it even crashes
[20:48:08] <wjp> I get a savegame screen
[20:48:31] <wjp> loading the quicksave seems to work too
[20:49:33] <vividos> hmm strange
[20:49:43] <wjp> any uncommitted changes?
[20:49:47] <vividos> no
[20:49:49] <wjp> in the meantime I'm valgrind-ing it
[20:50:00] <vividos> ok
[20:50:05] <wjp> hm, remind me to fix that doc generation later tonight :-)
[20:50:26] <vividos> ok :)
[20:50:44] <vividos> do you have a bit time on friday to do the release dist package?
[20:50:50] <wjp> probably
[20:51:32] <vividos> ok. I'll mail you the tag on friday when I'm done
[20:52:21] <vividos> I meant tag name
[20:52:24] <wjp> quicksaving...
[20:52:24] <wjp> right, there we go
[20:52:24] <wjp> ==14894== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
[20:52:25] <wjp> ==14894== at 0x8095E29: ua_save_game_screen::update_info() (save_game.cpp:650)
[20:52:25] <wjp> ==14894== by 0x8095089: ua_save_game_screen::init() (save_game.cpp:435)
[20:52:25] <wjp> ==14894== by 0x80AFFC5: ua_uwadv_game::replace_screen(ua_screen*, bool) (uwadv.cpp:736)
[20:52:39] <wjp> yeah, I figured as much :-)
[20:52:44] <wjp> ==14894== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
[20:52:51] <wjp> ==14894== at 0x8095E40: ua_save_game_screen::update_info() (save_game.cpp:650)
[20:53:03] <wjp> (same stacktrace)
[20:53:08] <wjp> ==14894== Use of uninitialised value of size 4
[20:53:17] <wjp> ==14894== at 0x402BD9EA: std::string::_M_data() const (in /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.2.3/libstdc++.so.5.0.3)
[20:53:20] <wjp> ==14894== by 0x402BE345: std::string::string(std::string const&) (in /usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/3.2.3/libstdc++.so.5.0.3)
[20:53:24] <wjp> ==14894== by 0x80566F2: ua_savegames_manager::get_savegame_load(unsigned, bool) (stl_vector.h:289)
[20:53:29] <wjp> ==14894== by 0x805656F: ua_savegames_manager::get_savegame_info(unsigned, ua_savegame_info&) (savegame.cpp:284)
[20:53:37] <wjp> ==14894== Conditional jump or move depends on uninitialised value(s)
[20:53:41] <wjp> ==14894== at 0x8095AB0: ua_save_game_screen::tick() (save_game.cpp:565)
[20:53:45] <wjp> ==14894== by 0x80AE96C: ua_uwadv_game::run() (uwadv.cpp:348)
[20:53:55] <wjp> (that last one shows up twice)
[20:54:44] <wjp> other than a bunch of nvidia, SDL and SDL_mixer errors, that's it
[20:54:54] <vividos> hmm ok I'll investigate
[20:54:58] <wjp> I got all of them when I pressed Ctrl-R
[20:55:03] <vividos> ok
[20:55:12] <wjp> (after creating a new character and quicksaving)
[20:56:43] <vividos> meanwhile I have some output from autogen.sh, using automake-1.8.2 and autoconf-2.59
[20:57:00] <vividos> $ autogen.sh
[20:57:00] <vividos> Cleaning up...
[20:57:00] <vividos> Generating files...
[20:57:00] <vividos> acinclude.m4:11: warning: underquoted definition of AM_PATH_SDL
[20:57:00] <vividos> run info '(automake)Extending aclocal'
[20:57:00] <vividos> or see http://sources.redhat.com/automake/automake.html#Extending%20aclocal
[20:57:02] <vividos> acinclude.m4:214: warning: underquoted definition of AM_OPTIONS_WXCONFIG
[20:57:04] <vividos> acinclude.m4:237: warning: underquoted definition of AM_PATH_WXCONFIG
[20:57:06] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[20:57:08] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[20:57:10] <vividos> aclocal: autom4te failed with exit status: 1
[20:57:14] <vividos> (and so on)
[20:57:30] <vividos> maybe I need to update more autotools?
[20:57:56] <wjp> hm, I'll update automake
[20:58:49] <vividos> libtool-1.4e
[21:00:19] <wjp> ok, let's see; I have autoconf 2.58, automake 1.8.3 and libtool 1.4.3 now
[21:00:57] <wjp> and I do indeed get a huge amount of 'underquoted' warnings
[21:01:07] <wjp> in pretty much every .m4 file in /usr/share/aclocal
[21:01:17] <wjp> but only warnings
[21:01:42] <wjp> try removing any autom4te cache directories
[21:02:11] <vividos> trying ...
[21:03:27] <wjp> wow, this automake is really complaining about a lot :-)
[21:03:39] <vividos> heh
[21:03:57] <vividos> did they change some syntax stuff?
[21:04:07] <wjp> probably got a bit more pedantic
[21:04:29] <vividos> the script completes but there's no configure
[21:04:36] <vividos> the last lines:
[21:04:37] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[21:04:37] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[21:04:37] <vividos> aclocal: autom4te failed with exit status: 1
[21:04:37] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[21:04:37] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[21:04:39] <vividos> autoheader: /usr/bin/autom4te failed with exit status: 1
[21:04:41] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[21:04:43] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[21:04:45] <vividos> automake: autoconf failed with exit status: 1
[21:04:47] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[21:04:49] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[21:04:51] <vividos> You are now ready to run ./configure
[21:04:59] <vividos> m4-1.4
[21:05:40] <wjp> hm
[21:07:50] <wjp> hmmm...
[21:08:25] <vividos> well that shouldn't be a big problem for now
[21:09:23] <wjp> try running 'aclocal --verbose'
[21:11:57] <vividos> phew that spit out quite some lines
[21:12:09] <wjp> did it give those errors?
[21:13:20] <vividos> yes
[21:13:28] <vividos> NONE:0: /bin/m4: Expecting line feed in frozen file
[21:13:28] <vividos> autom4te: /bin/m4 failed with exit status: 1
[21:13:28] <vividos> aclocal: autom4te failed with exit status: 1
[21:13:32] <vividos> (the last lines)
[21:13:46] <wjp> ok, so it probably gave a huge autom4te command line before that?
[21:14:22] <vividos> yes
[21:14:52] <wjp> try running that with added -v -d switches
[21:15:06] <vividos> ok
[21:15:07] <wjp> (verbose, debug)
[21:16:09] <vividos> done
[21:16:20] <vividos> there's an m4 call as the last line
[21:23:33] <wjp> anything that can help trace down the error?
[21:23:54] <wjp> the -d option might also leave temporary files lying around, btw, so maybe those can give a hint as well
[21:27:42] <vividos> sorry, no :/
[21:29:47] <vividos> http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&selm=8c2vej%24h4i%246%40brokaw.wa.com
[21:31:54] <wjp> ah
[21:34:32] <vividos> the acinclude.m4 has dos-style line endings, though
[21:35:06] <wjp> unix-style endlines here
[21:36:51] <vividos> I'm converting to unix-style
[21:39:20] <wjp> hm, found an xsltproc autoconf macro
[21:39:34] <vividos> doesn't help
[21:47:17] <vividos> committed a possible fix for the valgrind warning
[21:53:04] * wjp grumbles at automake a bit
[21:55:18] <vividos> recompiling many files?
[21:55:43] <wjp> no, it doesn't want to play nice with docbook (yet) :-)
[21:56:12] <vividos> ah
[21:57:45] <wjp> did you change anything in that .xml file since last month?
[21:58:22] <vividos> not committed yet
[21:58:48] <vividos> does it have errors?
[21:59:34] <wjp> maybe
[21:59:53] <vividos> I'll commit my current version then
[22:00:02] <wjp> hm, no, my mistake
[22:00:09] <vividos> btw, I added the following to configure.ac, which probably doesn't work:
[22:00:09] <vividos> VERSION=0.9-mojito
[22:00:13] <wjp> but I'll blame it on automake anyway :-)
[22:00:17] <vividos> heh
[22:01:06] <wjp> ok, I think I got it now
[22:01:26] <vividos> good to hear. have to go then
[22:01:59] <wjp> why would that version not work, btw?
[22:02:21] <vividos> don't know, the last version had underscores
[22:02:30] <wjp> it did?
[22:02:35] <wjp> hm, I wonder if I had a reason for that :-)
[22:02:42] <vividos> -VERSION=0.8a_hot_chili
[22:02:42] <vividos> +VERSION=0.9-mojito
[22:03:57] <vividos> thanks for your work so far. bye!
[22:04:20] <wjp> night
[22:04:42] <-- vividos has left IRC ("hmm, no channel topic? :)")
[22:40:42] <-- Dark-Star has left IRC ()